Pamukkale het kasteel van katoen

Pamukkale is een plaats in de Denizli provincie. Het katoenen kasteel is gekomen door het bijzondere natuur fenomeen wat plaatst vindt bij pamukkale. Door een ophoping van kalk en ander Calcium rijk bronwater is een ophoping van van kalk ontstaan die Pamukkale vormen. Het kalk water wordt vaak gebruikt om in te baden omdat dit goed schijnt te zijn voor de huid. De toeristische trekpleister is in de zomer overladen met toeristen vanuit geheel Europa en ver daar buiten.

 

Pamukkale

Hierapolis

De zwavel rijke Pamukkale bronnen zijn reeds door de Romeinen ontdekt. Dit is te zien aan de gebouwen die achter de bronnen staan en welke dateren uit de Romeinse tijd. De stad Hierapolis was reeds jaren eerder hier ook gevestigd dit is duidelijk te zien aan de muur rond de stad. De muur is niet hoog of sterk dit werd in de tijd van Pax Romana niet nodig geacht.
Hierapolis heeft verschillende gebouwen waarvan het eerste gebouw waar je tegenaan loopt het Bad is uit de eerste eeuw na Christus. Andere gebouwen welke in de stad stonden zijn:De tempel van Apollo uit de 3e eeuw voor christus, het theater en het plutonium. In het plutonium bevind zich een opening waaruit giftige gassen lekken vanuit de grond. Deze plek wordt door de turken dan ook de duivels put genoemd. Ga er niet met je neus boven hangen want de gassen zijn dodelijk. De stad heeft een bijzonder grote Necropolis met 1200 sarcofagen en tombes 1 van de grootste van geheel Turkije.

Hierapolis

 

Hoe komt u naar Pamukkale

Pamukkale is een grote trekpleister voor vakantie vierende toeristen. U kunt van bijna alle badplaatsen een excursie boeken naar Pamukkale. Deze excursie kost u tussen de 25 en 129 euro afhankelijk van waar u op vakantie bent en hoe goed u kunt onderhandelen over de prijs die gevraagd wordt. Bij deze reis zitten in begrepen een toegangskaartje tot het gebied, de busreis heen en terug en een diner in het plaatselijke dorpje. Zwemmen in de thermische bronnen is ook mogelijk en kost ongeveer 10 Euro per persoon.

Op eigen gelegenheid

U kunt ook zelf naar Pamukkale afreizen met een huur auto/camper. Met een huur auto/camper bepaald u zelf u reis tempo op de heen en terug reis en u kunt meerdere dagen blijven als u in 1 dag nog niet alles heeft gezien. In pamukkale zelf zijn voldoende mogelijkheden om 1 of meerdere dagen extra te verblijven. De reis naar Pamukkale gaat slecht over enkele grote wegen, het is dus zaak de goede weg te pakken om niet kilometers te hoeven omrijden.